Тюрма для херсонської екссудді: апеляція закінчила підготовку до розгляду скарги на вирок

Читать на русском
Апеляційна палата закінчила підготовку до розгляду скарги захисника обвинуваченої колишньої судді на обвинувальний вирок.

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду закінчила підготовку до розгляду скарги на вирок, яким визнали винною колишню суддю Каланчацького районного суду Херсонської області Олену Живцову і засудили до 5,5 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна.

Таке рішення 28 січня ухвалила АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Закінчити підготовку до апеляційного розгляду за апеляційною скаргою захисника обвинуваченої (Олени Живцової – ред) - адвоката Романюка Євгена Вікторовича на вирок Вищого антикорупційного суду від 6 грудня 2021 року. Призначити апеляційний розгляд за апеляційною скаргою захисника обвинуваченої - адвоката Романюка Євгена Вікторовича на вирок Вищого антикорупційного суду від 6 грудня 2021 року на 14:00 14 лютого 2022 року», – йдеться в рішенні.

Як відомо, суд визнав Живцову винною в одержанні неправомірної вигоди і засудив її до 5,5 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна.

За версією обвинувачення, суддя Живцова розглядала адміністративну справу про притягнення до відповідальності Анатолія Лозінського за перевезення пасажирів без одержання ліцензії. Відповідний протокол стосовно нього склало Чорноморське міжрегіональне управління Укртрансбезпеки. Зокрема, суддя запропонувала порушнику надати їй 5000 грн за закриття справи. При цьому вона зазначила, що у разі незгоди надати неправомірну вигоду, вона може ухвалити рішення про притягнення його до адміністративної відповідальності та накласти штраф у розмірі 17000 грн.

У день слухання справи суддя Живцова без присутності інших осіб сказала Лозінському, що за це правопорушення передбачений штраф у розмірі від 16 до 32 тисяч грн і повідомила йому, що пам'ятає про попередню їхню розмову. Потім суддя вивела чоловіка у коридор та сказала очікувати. Приблизно через 5-10 хвилин Живцова вийшла в коридор та запитала правопорушника, чи готовий він заплатити штраф. Після отримання підтвердження вона простягнула йому Кодекс про адміністративні правопорушення та відкрила його, куди Лозінський поклав хабара на суму 5000 грн. Надалі Живцова ухвалила постанову про закриття провадження у справі про адміністративне правопорушення.

Нагадаємо, Вища рада правосуддя не відсторонила суддю з Херсонської області. Раніше САП передала до суду обвинувальний акт стосовно Живцової. Пізніше, суд призначив підготовче засідання в її справі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: