Виправдання експосадовця ОДА: САП запізнилася з подачею апеляційної скарги

Читать на русском
Апеляційна палата розглянула і відмовила прокурору САП у поновленні строку на апеляційне оскарження виправдувального вироку.
Апеляційна палата Вищого антикорупційного судуфото: «Слово і діло»

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду не поновила строк на оскарження виправдувального вироку колишній начальниці Управління капітального будівництва Волинської обласної державної адміністрації Лілії Павловій, яку Спеціалізована антикорупційна прокуратура обвинувачувала у зловживанні службовим становищем, що завдало збитків Міністерству оборони.

Таке рішення 28 січня ухвалила колегія суддів АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, 15 вересня антикорупційний суд виправдав Павлову у зловживанні службовим становищем. На думку колегії, в її діях відсутній склад кримінального правопорушення.

Раніше САП уже намагалася поновити строк на оскарження вироку, але суд прокуратурі відмовив. Пізніше прокуратура знову подала заяву про поновлення строку на оскарження і саму скаргу на виправдання. Однак апеляційна палата ВАКС знову відмовила САП.

«Клопотання виконувача обов'язків керівника САП Грищука Максима Олександровича про поновлення строку на апеляційне оскарження вироку Вищого антикорупційного суду від 15.09.2021 - залишити без задоволення. Апеляційну скаргу в.о. керівника САП Грищука Максима Олександровича на вирок Вищого антикорупційного суду від 15.09.2021 - повернути особі, яка її подала», – йдеться в рішенні.

Як стверджує сторона обвинувачення, ексчиновниця Волинської ОДА внесла зміни до проєктно-кошторисної документації із зведення опорних пунктів (бліндажів) на території проведення АТО (ООС) в Донецькій області. В результаті цього підрядники збудували взводні опорні пункти з матеріалів, які з військової точки зору, не придатні для цього типу споруд. Вказані дії завдали збитків Міноборони на загальну суму понад 2 млн грн.

Нагадаємо, справу ексчиновниці Волинської ОДА передали до Вищого антикорупційного суду в листопаді 2019 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: