Зеленський озвучив кількість російських військових на окупованих РФ територіях

Читать на русском
Поки не помітно, щоб Росія відвела хоч якісь війська від українських кордонів, хоча в Європі та Україні цього дуже чекають
Зеленський та Джонсонpresident.gov.ua

На тимчасово окупованих Росією територіях Криму і Донбасу (ОРДЛО) знаходиться, за різними даними, від 65 тисяч до 85 тисяч російських військовослужбовців. Це не рахуючи угруповання в 100 тисяч солдатів, які розташувалися вздовж кордонів України.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський на пресконференції за результатами зустрічі з прем'єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном, повідомляє УНІАН.

Також Зеленський додав, що поки непомітно, щоб Росія відвела хоч якісь війська від українських кордонів, хоча в Європі та Україні цього дуже чекають.

Росія недооцінює українську армію: яка техніка знаходиться на озброєнні ЗСУЧи в змозі українська армія дати відсіч агресору? Розбиралися в тому, що мають Збройні Сили України для організації протидії ймовірному супротивнику

«Від 35 до 50 тис.військових і техніки в залежності від моменту ротації знаходяться на території окупованого Криму, десь 30-35 тис. - на тимчасово окупованих територіях Донбасу... Ми дуже чекаємо момент, коли РФ відведе війська від наших кордонів... Я точно вам зможу сказати, що Росія відвела війська, тоді, коли вона відведе війська» - сказав він.

Нагадаємо, раніше Зеленський підписав у Верховній раді указ про зміцнення обороноздатності України та привабливість військової служби. Чисельність ВСУ за три роки збільшать на 100 тисяч.

Також Зеленський заявив, що українська сторона зобов'язана виконувати Мінські угоди і несе відповідальність за будь-які підписані папери.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: