Зброя біля голови України: Джонсон прокоментував російську загрозу

Читать на русском
Росії не до душі світовий порядок, що склався після падіння Берлінської стіни, коли кожна країна отримала можливість сама вибирати своє майбутнє
Зеленський та Джонсонpresident.gov.ua

Російська загроза для України досить велика. Фактично, Росія взяла зброю та приставила її ствол до голови України.

Про це заявив прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон у Києві на спільній пресконференції з президентом України Володимиром Зеленським 1 лютого, повідомляє УНІАН.

Дієва безпека: навіщо Україна, Польща та Велика Британія створюють військовий союзЦими днями анонсований новий політичний та безпековий союз між Великою Британією, Польщею та Україною. Про стратегічні цілі та можливості нового альянсу ‒ дізнавався політолог Олександр Радчук.

«Це чітка і реальна небезпека. Ми бачимо величезну кількість військових, які стягуються. Ми бачимо підготовку до всіх видів операцій, які відповідають неминучій військовій кампанії. Йдеться про всю архітектуру європейської безпеки, тому що не сумнівайтеся щодо того, що президент Путін намагається досягти. Я думаю, що він намагається, тримаючи в руках зброю, нібито приставляючи до голови України, і шляхом залякування України, змусити нас змінити наші погляди» - сказав він.

За словами Джонсона, Росії не до душі світовий порядок, що склався після падіння Берлінської стіни, коли кожна країна отримала можливість сама вибирати своє майбутнє, а не приєднуватися до певного табору, соціалістичного або демократичного. Путін хоче відкотити ситуацію у світі до часів після Ялтинської конференції.

«Президент Путін і Росія намагаються підірвати це, перекроїти карту безпеки Європи та ввести «нову Ялту», нову зону впливу. І це була б не тільки Україна, яка була б повернута в російську сферу впливу. Ви повинні думати про Грузію, Молдову та інші країни. Це абсолютно критично і важливо, щоб ми виступали разом з Україною» - додав прем'єр.

Нагадаємо, що 1 лютого прем'єр-міністр Британії Борис Джонсон прибув в Україну з офіційним візитом. Він вже пообіцяв, що Британія додатково надасть Україні 88 млн фунтів (майже 119 млн доларів) на оборонні цілі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: