Данілов оцінив мобілізаційний потенціал України у разі війни з Росією

Читать на русском
Через війну на Донбасі пройшло до 420 тисяч українців, які отримали бойовий досвід. А ще близько мільйона українців мають мисливські ліцензії
Олексій Даніловrnbo.gov.ua

У разі повномасштабної війни з Росією Україна має можливість мобілізувати у свої Збройні сили, а також в підрозділи територіальної оборони в цілому до 2,5 млн осіб.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов в інтерв'ю агентству Associated Press.

«Вони зіткнуться з відповіддю нашого суспільства, наших громадян, наших військових. Ми можемо привести в бойову готовність від 2 до 2,5 мільйона осіб» - сказав він.

Росія недооцінює українську армію: яка техніка знаходиться на озброєнні ЗСУЧи в змозі українська армія дати відсіч агресору? Розбиралися в тому, що мають Збройні Сили України для організації протидії ймовірному супротивнику

Секретар РНБО додав, що через війну на Донбасі пройшло до 420 тисяч українців, які отримали бойовий досвід. А ще близько мільйона українців мають мисливські ліцензії та, відповідно, зброю.

Данілов зазначив, що навколо України Росія зосередила близько 120 тисяч військових. Цього достатньо для того, щоб влаштовувати масштабні провокації, але занадто мало для того, щоб влаштувати повноцінне вторгнення. Для реалізації плану вторгнення Росії буде потрібно масштабна підготовка, яку Москві буде практично неможливо приховати.

«Підготовчий період, який помітить весь світ, може тривати від трьох до семи днів. Ми цього ще не бачимо. Ми чітко розуміємо, що відбувається, і спокійно до цього готуємося» - резюмував він.

Нагадаємо, Міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що в Україні на сьогодні нема потреби в мобілізації через загрозу можливого вторгнення Росії. Зараз наголос робиться на створення структур територіальної оборони.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: