У Держдепартаменті заявили, що Росія дала відповідь на пропозиції США щодо безпеки

Читать на русском
У США відмовилися розкривати подробиці російської відповіді, але пообіцяли, що як і раніше будуть тісно координувати зусилля з Україною та іншими союзниками.
Ілюстративне фотоЦензор.НЕТ

Державний департамент США підтвердив отримання від Росії відповіді на пропозиції з безпеки, які раніше офіційний Вашингтон відправив на адресу Москви. Проте про якісь подробиці там відмовилися говорити.

Про це повідомив офіційний представник Держдепартаменту США в коментарі російському інформаційному агентству ТАСС.

Шлях дипломатії: як зупинити Росію силою переконанняІнформаційна напруга довкола ймовірного нападу на Україну поки що не спадає, детальніше читайте у матеріалі.

«Ми можемо підтвердити, що ми отримали письмову відповідь від Росії... Буде непродуктивно вести переговори публічно, так що ми залишимо Росії можливість обговорювати їх відповідь, якщо вони хочуть цього. Ми залишаємося повністю прихильні додіалогу, щоб вирішувати ці питання» - сказав він, додавши, що США як і раніше будуть тісно координувати зусилля з Україною та іншими союзниками.

Нагадаємо, 30 січня Росія направила в НАТО запит з вимогою роз'яснити, як Північноатлантичний союз має намір виконувати так звані «гарантії безпеки».

НАТО у своїй письмовій відповіді Росії на її так звані «гарантії безпеки» відмовилося зобов'язатися не приймати Україну до Альянсу, як цього бажав Кремль у своєму ультиматумі.

26 січня на російські пропозиції відповіли В США. При цьому американські чиновники попросили російських колег не оприлюднити письмову відповідь.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: