Безвідповідально: Столтенберг прокоментував звинувачення в нагнітанні паніки через агресію РФ

Читать на русском
Генсек НАТО заявив, що Альянс і союзники консультуються з Україною і не займаються нагнітанням паніки
Єнс СтолтенбергEPA - European Pressphoto Agency

НАТО висловлює свою стурбованість російськими військами на кордонах України, тому що з боку Альянсу було б безвідповідально не робити цього. Ніякого нагнітання паніки навколо України немає.

Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг у розмові з американськими журналістами, повідомляє Європейська правда.

«Було б безвідповідально, якби ми не реагували на тривале військове нарощування, яке триває протягом багатьох тижнів. Якби НАТО взагалі на це не реагувало - тоді б нас критикували за пасивність... Ми описуємо факти, але також ми посилаємо сигнал Росії утриматися від використання цих сил» - заявив Столтенберг.

Росія недооцінює українську армію: яка техніка знаходиться на озброєнні ЗСУЧи в змозі українська армія дати відсіч агресору? Розбиралися в тому, що мають Збройні Сили України для організації протидії ймовірному супротивнику

Генсек НАТО заявив, що Альянс і союзники консультуються з Україною і не займаються нагнітанням паніки. Тому звинувачення в навмисному створенні паніки навколо України виглядають дивними.

«Для НАТО не відповісти на найбільше військове нарощування в Європі з часів Другої світової війни було б неможливо, оскільки це нарощування супроводжується прямими погрозами союзникам НАТО» - додав він.

Раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що супутникові знімки, які неодноразово публікують західні ЗМІ, не дають можливості об'єктивно оцінювати нарощування військ Росії на кордоні України. Більш точною інформацією володіє українська розвідка.

Також Зеленський заявив, що рівень ескалації на кордоні з Росією зараз не вище, ніж був на початку 2021 року, і закликав західні країни припинити поширення панічних чуток, оскільки це завдає сильної шкоди економіці України.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: