У Зеленського закликали не панікувати через ситуацію з газом

Читать на русском
Комісії ТЕБ та НС збираються в областях виключно для подолання технічних моментів з метою прискорення підписання договорів на постачання газу.

У сховищах газу в Україні достатньо газу для населення і соціальної сфери.

Про це повідомив заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко у вівторок, 12 жовтня.

«Сьогодні звучить багато маніпуляцій в пресі із вуст опозиційних політиків щодо тарифів на опалення. Також деякі «експерти» і ЗМІ розганяють паніку через проведення засідань обласних комісій ТЕБ та НС щодо оголошення надзвичайних ситуацій з поставками газу в регіонах », - написав Тимошенко.

Реверс газу в Україну: скільки газу та через які точки ГТС надходитьЧерез які точки газотранспортної системи відбувається реверс газу в Україну – на інфографіці.

За його словами, комісії ТЕБ та НС збираються в областях виключно для подолання технічних моментів з метою прискорення підписання договорів на постачання газу.

«Газу в сховищах цілком достатньо для потреб населення і соціальної сфери. Жодних проблем з цим немає. До 15.10.2021 НАК Нафтогаз України готовий підписати всі договори зі споживачами соціальної сфери (школи, садочки, лікарні)», - додав чиновник.

Тимошенко підкреслив, що ціна на газ для потреб населення - 7,42 грн, тому що «за такою ціною Нафтогаз продає паливо роздрібним постачальникам і теплогенеруючим компаніям для задоволення потреб населення». При цьому ціна на газ для потреб соціальної сфери - 16,8 грн, що є повною ціною ыз ПДВ і тарифом на транспортування.

Раніше сьогодні в трьох областях оголосили режим НС через проблеми з газом. Більшість бюджетних установ, які використовують природний газ для опалення і гарячої води, й досі не уклали договори на постачання природного газу.

Також нагадаємо, експерти повідомляли про те, що певні регіони України можуть залишитися без газу через припинення транзиту.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: