«Паніка безпідставна»: у Міноборони висловилися щодо петиції з військового обліку для жінок

Читать на русском
Петиція президенту України Володимиру Зеленському про відміну наказу про військовий облік для жінок. Міноборони просить не панікувати.
armyinform.com.ua

У Міністерстві оборони розповіли, що думають про петицію президентові України Володимиру Зеленському про скасування наказу про військовий облік для жінок.

Позицію відомства озвучила заступниця міністра оборони Ганна Маляр в ефірі каналу «1+1» у вівторок, 28 грудня.

Наказ Міноборони: кому з українок потрібно буде стати на військовий облік та навіщоЖінки багатьох спеціальностей будуть зобов'язані стати на військовий облік. Як, коли і головне навіщо це треба буде робити, розібралося Слово і діло.

Вона назвала петицію про відміну наказу про військовий облік для жінок «нормальним демократичним процесом», але зауважила, що причин для паніки немає, і наказ не став несподіванкою, оскільки він був підписаний у рамках ухваленого ще у березні закону.

Маляр наголосила, що військовий облік – це не заклик та не мобілізація, тому нікого з жінок до армії не забиратимуть.

«Паніка та переляк безпідставні – це жодним чином кардинально не змінить життя жінок», – сказала заступник голови Міноборони, коментуючи петицію про відміну наказу.

За її словами, «вже завтра» йти до територіальних центрів комплектування (колишніх військкоматів) не потрібно – на це є весь 2022 рік. Очікується, що протягом наступного року Генштаб створить низку документів, які зроблять процес обліку зрозумілим, прозорим та максимально зручним. Також розглядається можливість онлайн-формату.

Нагадаємо, минулого тижня в Україні жінок зобов'язали стати на військовий облік. Зміни стосуватимуться співробітниць у 35 сферах діяльності.

Після цього українці написали петицію Зеленському про відміну військового обліку для жінок. Вона менш як за п'ять діб набрала необхідні 25 тисяч голосів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: