Розстріл солдатів у Дніпрі: ДБР порушило ще одну справу за недбалість

Читать на русском
Розстріл у Дніпрі. Державне бюро розслідувань зареєструвало кримінальне провадження про службову недбалість керівництва Нацгвардії.
Фото: dbr.gov.ua

Державне бюро розслідувань зареєструвало кримінальне провадження про службову недбалість керівництва Нацгвардії, що призвело до трагедії на території Південного машинобудівного заводу в Дніпрі.

Про це повідомила пресслужба ДБР у четвер, 27 січня.

Нацгвардієць Рябчук сам здався правоохоронцям – ДБРУ ДБР розповіли подробиці затримання солдата-строковика, який розстріляв товаришів по службі в Дніпрі. Мотиви вбивства ще невідомі.

Як заявили у відомстві, службові особи Головного управління Національної гвардії України «в умовах особливого періоду недбало ставилися до військової служби при організації заходів охорони важливих державних об'єктів, об'єктів критичної інфраструктури, органів держвлади», а також «забезпеченню несення служби на цих об'єктах військовослужбовцями підлеглих оперативно-територіальних управлінь Національної гвардії України».

Попередня кваліфікація злочину — недбале ставлення військової службової особи до служби, що спричинило тяжкі наслідки, вчинене в умовах особливого періоду, крім військового стану (ч. 3 ст. 425 ККУкраїни).

Санкція статті - позбавлення волі на строк від 5 до 7 років.

Нагадаємо, у Дніпрі солдат-строковик Артем Рябчук розстріляв своїх товаришів. Як повідомили в поліції, загинуло 5 людей, ще п'ятеро поранених госпіталізували.

Нацгвардієць, який розстріляв товаришів по службі, затриманий. Раніше у ДБР відкрили кримінальне провадження за статтею умисне вбивство.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: