Командувач Нацгвардії Балан подав у відставку після стрілянини у Дніпрі

Читать на русском
Командувач Нацгвардії Микола Балан подав у відставку після трагедії на Південмаші у Дніпрі, де солдат розстріляв своїх товаришів по службі.
фото LIGA.net

Командувач Нацгвардії Микола Балан подав у відставку після трагедії на Південмаші у Дніпрі, де солдат розстріляв своїх товаришів по службі.

Про це він повідомив під час брифінгу у четвер, 27 січня, передає Суспільне.

Розстріл нацгвардійців у Дніпрі: все, що відомо про інцидентУ Дніпрі нацгвардієць Рябчук розстріляв товаришів по службі – п'ять загиблих, п'ять поранених. Усі подробиці, фото, відео – у матеріалі.

За словами Балана, він написав рапорт міністру внутрішніх справ Денису Монастирському.

«З урахуванням того, що за будь-які дії, як і добрі, так і погані, несе відповідальність командир або командувач, сьогодні вранці я висловив бажання і написав рапорт міністру внутрішніх справ, клопотання перед президентом про відставку та звільнення з посади командувача Національної гвардії», - заявив він.

Нагадаємо, у Дніпрі солдат-строковик Артем Рябчук розстріляв своїх товаришів. Як повідомили в поліції, загинуло 5 людей, ще п'ятьох поранених госпіталізували.

Нацгвардієць, який розстріляв товаришів по службі, пізніше був затриманий. Він сам здався силовикам. У ДБР відкрили кримінальне провадження за статтею умисне вбивство, а також за статтею про службову недбалість керівництва Нацгвардії.

Рябчуку уже оголосили про підозру і призначили експертизу.

Трагедію прокоментував президент України Володимир Зеленський.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: