У ДБР назвали умову проведення перехресного допиту Порошенка та Медведчука

Читать на русском
Одночасний допит п'ятого президента Петра Порошенка та народного депутата Віктора Медведчука в рамках «вугільної справи» можливий у тому випадку, якщо їхні свідчення відрізнятимуться.
Слово і діло

Одночасний допит п'ятого президента Петра Порошенка та народного депутата Віктора Медведчука в рамках «вугільної справи» можливий у тому випадку, якщо їхні свідчення відрізнятимуться.

Про це заявила під час брифінгу радник із комунікацій ДБР Тетяна Сап'ян.

Відповідаючи на запитання, чи проводитиметься 31 січня перехресний допит Порошенка та Медведчука, Сап'ян пояснила, що слідчий має право проводити такий допит, якщо після допиту обох фігурантів їхні показання відрізнятимуться.

Порошенку оголосили про підозру у «вугільній справі»: у яких ще провадженнях фігурує п'ятий президентПетру Порошенку оголосили про підозру у держзраді у справі про закупівлю вугілля. У яких ще провадженнях фігурує п'ятий президент.

«Спочатку треба допитати Порошенка... Одночасний допит не виключається. Порошенка заплановано допитати як підозрюваного (у понеділок, 31 січня)... за обставинами постачання вугілля... слідчим важливо почути відповіді на питання щодо обставин подій та схвалених рішень», - повідомили у ДБР.

Нагадаємо, 20 грудня 2021 року Петру Порошенку повідомили про підозру у державній зраді та сприяння діяльності терористичних організацій. Колишнього президента підозрюють у тому, що він розірвав контракти на постачання вугілля з ПАР та організував постачання вугілля з ОРДЛО.

6 січня суд заарештував усе майно Порошенка.

А 19 січня Печерський райсуд Києва обрав нардепу запобіжний захід. Порошенка відпустили під особисте зобов'язання. Колишнього президента також зобов’язали здати паспорти для виїзду за кордон.

Адвокат Порошенка Ілля Новіков заявив, що захист подасть апеляцію. 21 січня Офіс генпрокурора оскаржив запобіжний захід для Порошенка.

Як повідомлялося, засідання щодо обрання запобіжного заходу Порошенко проходило два дні – 17 та 19 січня. «Слово і діло» вело докладну текстову трансляцію подій про прибуття Порошенка з Польщі до України та засідання суду.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: