Блінкен прокоментував справу щодо Порошенка

Читать на русском
Держсекретар США Ентоні Блінкен, який 19 січня прибув із робочим візитом в Україну, відреагував на провадження щодо експрезидента, лідера Євросолідарності Петра Порошенка.
РИА Новости

Держсекретар США Ентоні Блінкен, який 19 січня прибув із робочим візитом в Україну, відреагував на провадження щодо експрезидента, лідера «Євросолідарності» Петра Порошенка.

«Я не можу коментувати деталі цієї справи, я можу сказати: дуже важливо, щоб у будь-яких справах – у цій справі чи іншій – було забезпечено незалежне судочинство, верховенство права. Як ми говоримо, - без страху та докору. Не може бути лідерів і переслідуваних. Щоб це були рівними правилами для всіх», - заявив Блінкен в інтерв'ю «Голосу Америки».

Мінімальний запобіжний захід для Порошенка: про що може свідчити таке рішення судуАдвокат розповів, про що може свідчити обрання для Порошенка мінімального запобіжного заходу.

Також, на його думку, зараз час, коли надзвичайно важливою є національна єдність - враховуючи загрози, котрі надходять від Росії.

«І один із методів, які впроваджує Росія – це створення розбрату, відволікання уваги. І важливо, щоби українці цьому противилися. Щоб вони відповідали на виклики, що їх створює Росія, і були єдиною об'єднаною країною, яка має надзвичайне майбутнє. Яке підтримують Сполучені Штати Америки», – сказав держсекретар США.

Нагадаємо, Печерський райсуд Києва сьогодні, 19 січня, обрав запобіжний захід нардепу, п'ятому президенту України Петру Порошенку у так званій вугільній справі.

Обрання запобіжного заходу Порошенка почалося в Печерському райсуді 17 січня. Тоді слухання затрималося на 40 хвилин і загалом тривало понад десять годин. Також судді оголошували двогодинну перерву для того, щоб захист міг ознайомитись із матеріалами справи.

Нагадаємо, 20 грудня 2021 року Петру Порошенку повідомили про підозру у державній зраді та сприяння діяльності терористичних організацій.

Колишнього президента підозрюють у тому, що він розірвав контракти на постачання вугілля з ПАР та організував постачання вугілля з ОРДЛО.

6 січня суд заарештував усе майно Порошенка.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: