Блінкен та Лавров домовилися про проведення ще однієї зустрічі

Читать на русском
В американському зовнішньополітичному відомстві висловили сподівання, що зустріч між Блінкеном та Лавровим у Женеві дозволять досягти взаєморозуміння між США і РФ
Блінкен та ЛавровФото РІАН

21 січня в Женеві пройде ще одна зустріч між державним секретарем США Ентоні Блінкеном і міністром закордонних справ Сергієм Лавровим. Сторони домовилися про це в ході телефонної розмови 18 січня.

Про це повідомляє російське інформаційне агентство ТАСС з посиланням на представника Державного департаменту США.

Можливе вторгнення РФ в Україну: як Захід готовий відповісти на російську агресіюЧим Україні зможуть допомогти США, країни-члени ЄС та інші союзники у разі повномасштабного вторгнення Росії.

«Держсекретар Блінкен на 150% має намір з'ясувати, чи є тут дипломатичний вихід. І це дійсно є стимулом для цієї зустрічі з Міністром закордонних справ Лавровим у п'ятницю. Ми будемо перевіряти цю гіпотезу» - заявила представник Держдепартаменту.

Також в американському зовнішньополітичному відомстві висловили надію, що зустріч між Блінкеном і Лавровим в Женеві дозволять досягти взаєморозуміння між США і РФ в питаннях безпеки та знайти точки дотику.

«Блінкен відправиться до Женеви, щоб продовжити дипломатичні контакти та закликати Росію негайно зробити кроки з метою деескалації» - додала представник Держдепартаменту.

Міжнародна політика: основні загрози для України у 2022 роціРосія стане основним тізером в усіх геополітичних викликах 2022-го року, які стосуватимуться України. Основні загрози та виклики аналізував політолог Олександр Радчук.

Нагадаємо, ще в грудні 2021 року Росія зажадала від НАТО і США гарантувати неприєднання України до Альянсу.

Однак на переговорах на початку січня компромісу досягти не вийшло. Зокрема, генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що НАТО не піде на компроміс з РФ щодо членства інших країн в Альянсі. Також, за його словами, у Росії немає права вето щодо питання вступу України до НАТО.

З усім тим, в НАТО готові до нових переговорів з Російською Федерацією щодо «гарантій безпеки» і вже запропонували Кремлю низку зустрічей в рамках саміту.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: