У Держдепі підтвердили, що Росія може розмістити ядерну зброю в Білорусі

Читать на русском
У Державному департаменті США вважають, що Росія може розмістити на території Білорусі ядерну зброю, щоб залякати цим Європу
Ілюстративне фотоAP Photo

У США припускають, що Росія дійсно може піти на розміщення свого ядерного озброєння на території Білорусі, як заявляв про це самопроголошений президент республіки Олександр Лукашенко.

Про це повідомив американський телеканал FoxNews.

Перевзувся у повітрі: як Лукашенко здав Білорусь без боюНевизнаний президент Білорусі Олександр Лукашенко нещодавно зробив низку антиукраїнських заяв.

Чиновник з Державного департаменту в США розповів телеканалу, що Росія може розмістити на території Білорусі ядерну зброю, щоб залякати Європу, а перекидання російських військових в країну нібито для навчань може стати маскуванням для підготовки до нападу на Україну з білоруської території.

Нагадаємо, Росія на тлі невдалих переговорів у Женеві робить натяки про те, що може розмістити власну ядерна зброя біля берегів США - як у 1962 році. Це може бути як наземна ядерна зброя, так і ракети на підводних човнах - і це зможе спровокувати загострення за зразком Карибської кризи.

Тим часом 3 січня Китай, Росія, Велика Британія, Сполучені Штати та Франція виступили зі спільною заявою про необхідності запобігти ядерній війні.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: