НАТО не піде на компроміс з РФ щодо членства інших країн в Альянсі – Столтенберг

Читать на русском
За словами Столтенберга, ці принципи закріплені в документах, під якими стоїть підпис РФ, і в установчому договорі про створення НАТО
Єнс СтолтенбергAP Photo

НАТО не буде йти на компроміс з Росією з приводу членства в Альянсі інших держав, на чому наполягає російська сторона.

Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг на брифінгу, повідомляє УНІАН.

«Від усіх країн-членів був твердий і єдиний сигнал, що ми повинні сумлінно брати участь у діалозі та дійсно докладати всіх зусиль для забезпечення подальшої реалізації політичного курсу... Але водночас всі країни-члени озвучили дуже чіткий сигнал, що ми не підемо на компроміс за ключовими принципами, в тому числі з приводу права кожної держави самостійно вибирати власний шлях і механізми безпеки, частиною яких вони хочуть стати» - сказав він.

Міжнародна політика: основні загрози для України у 2022 роціРосія стане основним тізером в усіх геополітичних викликах 2022-го року, які стосуватимуться України. Основні загрози та виклики аналізував політолог Олександр Радчук.

За словами Столтенберга, ці принципи закріплені в документах, під якими стоїть підпис РФ, і в установчому договорі про створення НАТО.

«Немає ніякої можливості, що НАТО може піти на компроміс щодо права кожної країни вибирати свій шлях. І це дуже чітко було сьогодні заявлено союзниками» - додав він.

Нагадаємо, засідання Ради Росія-НАТО, де сторони обговорюватимуть низку важливих питань зовнішньої політики та взаємин, попередньо призначено на 12 січня 2022 року. Рішення про це схвалив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

Нагадаємо, 17 грудня 2021 року Росія опублікувала проєкти договору про гарантії безпеки з ЄС і угоди про заходи забезпечення безпеки РФ і держав-членів НАТО. У них, зокрема, Москва просить не приймати Україну в Альянс. Також Кремль зажадав термінової відповіді на свої пропозиції та вибухнув на адресу НАТО погрозами.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: