Обрання запобіжного заходу Порошенку: під Печерським райсудом зібралися активісти

Читать на русском

У Києві під Печерським райсудом, де сьогодні обиратимуть запобіжний захід нардепу, п'ятому президенту України Петру Порошенку, зібралися активісти з плакатами та прапорами. Будівлю охороняє поліція.

Про це повідомляє Укрінформ.

Повернення Порошенка до України: онлайн-трансляціяПетро Порошенко повернувся до України 17 січня. Всі подробиці того, що відбувається в Києві – в онлайні.

Як повідомляється, наразі під судом зібралося вже близько 200 активістів. Мітингувальники стоять обабіч дороги навпроти входу до суду. У руках у них плакати з написами «Київ з Порошенком», «We need DEMOCRACY» та «Спасибі», а також прапори партії «ЄС».

Біля будівлі Печерського райсуду активісти також встановили екран, на який, мабуть, планують вивести трансляцію із зали суду. Крім того, вони принесли під суд металеві бочки, які використовують як барабани.

Станом на 10:30 ситуація під судом спокійна. Будівлю охороняють представники Нацгвардії, Нацполіції. Правоохоронці не перекривали руху.

Нагадаємо, сьогодні Порошенко повернувся із Польщі до України. З аеропорту він заявив, що одразу поїде до Печерського районного суду Києва, де йому мають обрати запобіжний захід у так званій «вугільній справі». Сам нардеп напередодні заявив, що не боїться можливого арешту.

Слідчі ДБР прийшли до аеропорту «Київ», щоб вручити Порошенку повістку із викликом до суду. Політик відмовився її отримати.

«Слово і діло» веде докладну текстову трансляцію подій про прибуття Порошенка та засідання суду.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: