Суд оголосить рішення щодо запобіжного заходу для Порошенка 19 січня

Читать на русском
Суддя прийняв рішення перенести оголошення свого вердикту щодо запобіжного заходу для експрезидента України Петра Порошенка
Слово і діло

Печерський районний суд Києва вирішив перенести оголошення свого рішення у справі колишнього президента України Петра Порошенка. Вердикт щодо запобіжного заходу для нього буде оголошено 19 січня о 14:00.

Про це стало відомо під час засідання суду.

Нагадаємо, 20 грудня 2021 року Петру Порошенку повідомили про підозру у державній зраді та сприянні діяльності терористичних організацій.

Янукович, Порошенко, Шарій: кому з 2014 року оголошували підозру у держзрадіПро підозру у державній зраді повідомляли Петру Порошенку, Віктору Януковичу, Анатолію Шарію, Віктору Медведчуку.

Колишнього президента підозрюють у тому, що він розірвав контракти на поставку вугілля з ПАР та організував поставки вугілля з ОРДЛО.

6 січня суд заарештував усе майно Порошенка.

Сьогодні, 17 січня, Порошенко повернувся із Польщі до України. З аеропорту він одразу поїхав до Печерського районного суду Києва, де йому мають обрати запобіжний захід у так званій «вугільній справі». Нардеп напередодні заявив, що не боїться можливого арешту.

Слідчі ДБР прийшли до аеропорту «Київ», щоб вручити Порошенку повістку із викликом до суду. Політик відмовився її отримати.

Ще до початку слухання під будинком Печерського райсуду зібралися активісти з плакатами та прапорами. Саму будівлю суду охороняє поліція та Нацгвардія. Провокацій та сутичок поки що не зафіксовано.

«Слово і діло» вело докладну текстову трансляцію подій про прибуття Порошенка та засідання суду.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: