Суд у справі Порошенка: у засіданні оголошено перерву

Читать на русском
У Печерському райсуді Києва, де сьогодні почали обирати запобіжний захід Петру Порошенку, оголосили перерву в засіданні на дві години.
t.me/oleksiihoncharenko

У Печерському районному суді Києва, де сьогодні почали обирати запобіжний захід нардепу, п'ятому президенту України Петру Порошенку, оголосили перерву в засіданні на дві години.

Слухання мало розпочатися об 11:00, проте початок затягнувся на 40 хвилин. А вже о 12:00 головуючий суддя оголосив про перерву – до 14:00. За його словами, вона необхідна для того, щоб сторона захисту ознайомилася із матеріалами справи.

Повернення Порошенка до України: онлайн-трансляціяПетро Порошенко повернувся до України 17 січня. Всі подробиці того, що відбувається в Києві – в онлайні.

Нагадаємо, 20 грудня 2021 року Петру Порошенку повідомили про підозру у державній зраді та сприянні діяльності терористичних організацій.

Колишнього президента підозрюють у тому, що він розірвав контракти на поставку вугілля з ПАР та організував поставки вугілля з ОРДЛО.

6 січня суд заарештував усе майно Порошенка.

Сьогодні, 17 січня, Порошенко повернувся із Польщі до України. З аеропорту він одразу поїхав до Печерського районного суду Києва, де йому мають обрати запобіжний захід у так званій «вугільній справі». Нардеп напередодні заявив, що не боїться можливого арешту.

Слідчі ДБР прийшли до аеропорту «Київ», щоб вручити Порошенку повістку із викликом до суду. Політик відмовився її отримати.

Ще до початку слухання під будинком Печерського райсуду зібралися активісти з плакатами та прапорами. Саму будівлю суду охороняє поліція та Нацгвардія. Провокацій та сутичок поки що не зафіксовано.

«Слово і діло» веде докладну текстову трансляцію подій про прибуття Порошенка та засідання суду.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: