У партії Порошенка поскаржилися на погрози та тиск на прихильників експрезидента

Читать на русском
В Івано-Франківську місцевий осередок партії заявив, що вже кілька днів партійні активісти та приватні перевізники отримують погрози з боку влади
Петро Порошенкоpresident.gov.ua

У політичній партії Петра Порошенка поскаржилися на погрози та тиск на прихильників колишнього президента, які хочуть зустріти Його 17 січня. Зокрема, поліція зупинила автобус з прихильниками Порошенка біля Краматорська. Крім того, погрожують прихильникам партії та перевізникам в Івано-Франківській області.

Про це повідомила «Європейська Солідарність у своєму Facebook. також про погрози та тиск написала нардеп від партії Ірина Геращенко. Про ситуацію в Краматорську написав депутат місцевої міської ради від партії Валерій Власенко.

Геращенко написала, що біля Краматорська поліція необґрунтовано зупинила автобус з прихильниками Порошенка і влаштувала поголовний обшук. Представники партії зафіксували всі допущені поліцією порушення. Власенко виклав відео, на якому розповів, що в автобусі їхали активісти, депутати від «ЄС» з Донецької області та прості прихильники Порошенка.

«Через цю затримку активісти з Краматорська можуть не встигнути в аеропорт до прибуття Порошенка. Ми вже годину стоїмо на блок-посту. У нас шукають заборонену символіку - кажуть, нібито георгіївські стрічки» - повідомив він.

В Івано-Франківську місцевий осередок партії заявив, що вже кілька днів партійні активісти та приватні перевізники, які планують їхати на акцію на підтримку Порошенка, отримують погрози.

«Зокрема, перевізникам настійно рекомендують відмовитися від участі в поїздці, якщо хочуть зберегти цілим свій транспорт... Очевидно, що президент Зеленський боїться масової акції українців на підтримку лідера опозиції Петра Порошенка. Саме підконтрольні йому силовики роблять все, щоб не допустити участі українців з регіонів у завтрашній акції» - сказано в повідомленні.

Порошенку оголосили про підозру у «вугільній справі»: у яких ще провадженнях фігурує п'ятий президентПетру Порошенку оголосили про підозру у держзраді у справі про закупівлю вугілля. У яких ще провадженнях фігурує п'ятий президент.

Раніше Порошенко підтвердив те, що в понеділок, 17 січня, повернеться в Україну рейсом з Варшави. Прилетіти він повинен до Києва. Експрезидент вважає, що підстав для його арешту немає, і він 17 січня з'явиться до Печерського районного суду Києва.

Нагадаємо, 20 грудня 2021 року колишньому президенту Петру Порошенку повідомили про підозру у державній зраді та сприяння діяльності терористичних організацій. В СБУ заявили, що Порошенко проходить по одній справі зі співголовою ОПЗЖ Віктором Медведчуком і ще кількома чиновниками.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: