Суд обере запобіжний захід Порошенку 17 січня – ДБР

Читать на русском
Печерський районний суд міста Києва 17 січня 2022 року об 11 годині ранку розгляне клопотання щодо обрання запобіжного заходу пятому президенту Петру Порошенку.
Слово і діло

Печерський районний суд міста Києва 17 січня 2022 року об 11 годині ранку розгляне клопотання щодо обрання запобіжного заходу пятому президенту Петру Порошенку. Відомо, що саме в цей день він має повернутися в Україну.

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Порошенку оголосили про підозру у «вугільній справі»: у яких ще провадженнях фігурує п'ятий президентПетру Порошенку оголосили про підозру у держзраді у справі про закупівлю вугілля. У яких ще провадженнях фігурує п'ятий президент.

«Печерський районний суд міста Києва призначив судове засідання у кримінальному провадженні щодо злочинної схеми постачання вугілля із тимчасово окупованих територій та сприяння терористичним організаціям «Л/ДНР». 17 січня 2022 року об 11 год. 00 хв. буде розглянуто клопотання про обрання запобіжного у вигляді тримання під вартою відносно Порошенка Петра Олексійовича», - повідомили в ДБР.

Нагадаємо, 20 грудня колишньому президенту Петру Порошенку повідомили про підозру у державній зраді та сприяння діяльності терористичних організацій. Також його повторно викликали на допит до ДБР, призначивши дату 23 грудня.

Пізніше Служба безпеки України на брифінгу пояснила, у чому річ. Колишнього президента підозрюють у тому, що він розірвав контракти на постачання вугілля з ПАР та організував постачання вугілля з ОРДЛО.

У відповідь на оголошення Порошенка 20 грудня підозри у державній зраді в очолюваній ним політичній партії «Європейська солідарність» (ЄС) заявили, що чинний президент Володимир Зеленський винний у переслідуванні опозиції та торгівлі з ОРДЛО.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: