Порошенко пояснив, чому не боїться можливого арешту

Читать на русском
П'ятий президент України Петро Порошенко вважає, що підстав для його арешту немає та готовий з'явитися до суду 17 січня.
Петро ПорошенкоФото Слово і діло

П'ятий президент України Петро Порошенко вважає, що підстав для його арешту немає і він завтра з'явиться до Печерського районного суду Києва.

Про це він сказав на брифінгу у Варшаві у неділю, 16 січня.

Порошенку оголосили про підозру у «вугільній справі»: у яких ще провадженнях фігурує п'ятий президентПетру Порошенку оголосили про підозру у держзраді у справі про закупівлю вугілля. У яких ще провадженнях фігурує п'ятий президент.

«Чи я боюся того, що мене заарештують? Кажу вам, що ні. Не тому, що я так певен у собі, а тому, що не бачу підстав для арешту», - сказав Порошенко.

Нардеп підтвердив, що завтра прилетить із Варшави до Києва. Порошенко уточнив, що летітиме разом із журналістами, які повертаються лоукостом, а не «на якомусь окремому чартері».

Він додав, що не надто довіряє Печерському районному суду Києва та судовій системі, але має намір завтра прибути на засідання. При цьому Порошенко зазначив, що не готував «тривожну валізку» на випадок, якщо його вирішать заарештувати.

Нагадаємо, Петру Порошенку 20 грудня 2021 року підписали підозру у державній зраді та сприянні діяльності терористичних організацій.

СБУ пояснила, що політика підозрюють у тому, що він розірвав контракти на поставку вугілля з ПАР та організував поставки з ОРДЛО.

6 січня суд наклав арешт на все майно Порошенка.

«Слово і діло» розібралося, за якими справами Порошенку вже оголосили про підозру, а які провадження розслідуються чи були закриті.

Печерський районний суд Києва призначив засідання щодо обрання запобіжного заходу Порошенку на 17 січня об 11:00.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: