Хакерська атака: Держспецзв'язку уточнила, які дані постраждали

Читать на русском
Атак хакерів на українські урядові сайти. Було втрачено низку зовнішніх інформаційних ресурсів МТСБУ.
vikna.stb.ua

Внаслідок масштабної кібератаки на українські урядові сайти було втрачено низку зовнішніх інформаційних ресурсів Моторного (транспортного) страхового бюро України (МТСБУ).

Про це повідомила пресслужба Держспецзв'язку в Telegram 16 січня.

Кібератака на держструктури України: що сталося та хто може стояти за нападомНа сайти держорганів України було скоєно кібератаку. Чи може бути до цього причетна Росія з огляду на те, що на Заході попереджали про такий розвиток подій.

«В результаті кібератаки було втрачено низку зовнішніх інформаційних ресурсів МТСБУ. Реєстр, який містить персональні дані мільйонів українських автовласників, не пошкоджено», - йдеться у повідомленні.

У Держспецзв'язку зазначили, що реєстр автовласників відновить роботу найближчим часом. Для цього фахівці МТСБУ готують нову «чисту» інформаційну інфраструктуру.

Нагадаємо, у ніч на 14 січня сталася найбільша за чотири роки кібератака в Україні. Вона торкнулася низки урядових сайтів, а також порталу «Дія». Дані українців, запевнили у СБУ, не постраждали.

У Мінцифри заявили, що за кібератакою може стояти РФ. У Росії заявили, що не мають відношення до цієї атаки. У РНБО припустилися причетність до кібератаки Білорусі.

Для захисту від кібератак Україна та НАТО підпишуть нову угоду.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: