Хакерська атака на держсайти: перші результати розслідування

Читать на русском
Сьогодні з'ясувались перші результати розслідування справи про масштабну кібератаку на державні сайти, яке проводили Держспецзв'язку, СБУ та Кіберпол.
zaxid.net

Сьогодні з'ясувались перші результати розслідування справи про масштабну кібератаку на державні сайти, яке проводили Держспецзв'язку, СБУ та Кіберпол.

Про це повідомляє пресслужба Дії в Telegram.

Відомо, що хакери загалом атакували понад 70 держресурсів, 10 з яких зазнали несанкціонованого втручання. Контент сайтів при цьому змінено не було та витоку персональних даних не відбулося.

Кібератака на держструктури України: що сталося та хто може стояти за нападомНа сайти держорганів України було скоєно кібератаку. Чи може бути до цього причетна Росія з огляду на те, що на Заході попереджали про такий розвиток подій.

«За ініціативи СБУ було відключено важливі державні ресурси, зокрема і портал Дія. Це було необхідно для локалізації проблеми та щоб не допустити поширення атаки. Мобільний застосунок Дія працював та працює в штатному режимі», - повідомили в Дії.

«Зараз ми можемо з великою ймовірністю стверджувати, що відбулася так звана supply chain attack — атака через ланцюжок поставок. Зловмисники зламали інфраструктуру комерційної компанії, що мала доступ з правами адміністрування до вебресурсів, які постраждали внаслідок атаки», - зазначили в відомстві.

Також відомо, що впродовж вихідних фахівці продовжать розслідування, щоб встановити замовників і відповідальних за кібератаку.

Нагадаємо, у ніч 14 січня хакери атакували низку урядових сайтів, зокрема МЗС, МОН, Міненерго, ДСНС, «Дію». На головній сторінці цих сайтів було розміщено повідомлення провокаційного характеру.

У Держспецзв'язку та СБУ сьогодні вранці запевнили, що особисті дані українців не були викрадені, у тому числі - з додатку «Дія».

У ЄС пообіцяли Україні допомогу через кібератаки.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: