Причетні до резонансних кібератак: у Росії затримали хакерів на запит США

Читать на русском
Федеральна служба безпеки Росії затримала членів хакерського угруповання, яких вважають причетними до низки резонансних кібератак, зокрема на структури США.
Укрінформ

Федеральна служба безпеки Росії затримала членів хакерського угруповання, яких вважають причетними до низки резонансних кібератак, зокрема на структури США.

Про це повідомляє пресслужба ФСБ.

У повідомленні зазначають, що в Росії затримали учасників групи хакерів REvil, що розсилали віруси для вимагання грошей. Один з них причетний до злому американської трубопровідної компанії Colonial Pipeline. Правоохоронці заявили, що провели обшуки за 25 адресами у місцях проживання 14 членів групи. У них вилучили кошти: понад 426 мільйонів рублів, зокрема у криптовалюті, 600 тисяч доларів та 500 тисяч євро. Також вилучили комп'ютерну техніку, криптогаманці, 20 автівок преміумкласу.

Хакерські атаки: які країни найчастіше зазнають нападів і чим це небезпечноЯкі країни найчастіше піддаються хакерським атакам, які галузі цікавлять кіберзлочинців і чим небезпечні їхні атаки – на відео.

Хакери були затримані ФСБ за запитом США в рамках домовленостей з кібербезпеки.

«Ми вважаємо, що один з тих, хто був затриманий в п'ятницю, несе відповідальність за атаку на Colonial Pipeline минулої весни. Ми прагнемо до того, щоб ті, хто здійснює атаки на американців за допомогою вірусів-вимагачів, постали перед судом», – розповіла під час брифінгу представника Білого дому.

Американська влада сподівається, що затримані учасники угруповання хакерів постануть перед правосуддям.

Кібератака на держструктури України: що сталося та хто може стояти за нападомНа сайти держорганів України було скоєно кібератаку. Чи може бути до цього причетна Росія з огляду на те, що на Заході попереджали про такий розвиток подій.

Нагадаємо, у ніч 14 січня хакери атакували низку урядових сайтів, зокрема МЗС, МОН, Міненерго, ДСНС, «Дію». На головній сторінці цих сайтів було розміщено повідомлення провокаційного характеру.

У Держспецзв'язку та СБУ запевнили, що особисті дані українців не були викрадені, у тому числі - з додатку «Дія».

У ЄС {embeУкраїні допомогу через кібератаки. СБУ розслідує причетність спецслужб РФ до кібератаки. ]}

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: