Про хакерські атаки в Україні першими повідомили у «сусідній країні» – Держспецзв'язку

Читать на русском
Хакерська атака в Україні. Першими про кібератаку в ніч проти 14 січня написали сайти країни-сусіда.
фото ЕРА

Кібератака на державні сайти України в ніч на 14 січня є найпотужнішою за останні чотири роки. При цьому першими про цю атаку хакерів повідомили інформаційні портали «сусідньої країни».

Про це заявив заступник голови Держспецзв'язку Віктор Жора на брифінгу у п'ятницю, 14 січня, передає УНН.

Хакерські атаки: які країни найчастіше зазнають нападів і чим це небезпечноЯкі країни найчастіше піддаються хакерським атакам, які галузі цікавлять кіберзлочинців і чим небезпечні їхні атаки – на відео.

«Можу сказати, що перше інформаційне повідомлення про те, що здійснено атаку на наші державні сайти, було розміщено на інформаційних ресурсах сусідньої країни», - заявив Жора.

Він уточнив, що хакери вночі атакували близько семи десятків сайтів центральних органів виконавчої влади та регіональних сайтів України. За його словами, зараз «активних дій» хакерів не зафіксовано.

«Ми опрацьовуємо разом з адміністраторами (державних) сайтів, з органами державної влади розслідуємо цей інцидент, збираємо доказову базу та відновлюємо ці ресурси, щоб вони якнайшвидше запрацювали», - сказав він.

«На жаль, можемо констатувати, що за останні чотири роки – це найпотужніша атака. Принаймні з огляду на її охоплення», - повідомив Жора.

Нагадаємо, у ніч 14 січня хакери атакували низку урядових сайтів, зокрема МЗС, МОН, Міненерго, ДСНС, «Дію». На головній сторінці цих сайтів було розміщено повідомлення провокаційного характеру.

У Держспецзв'язку та СБУ сьогодні вранці запевнили, що особисті дані українців не були викрадені, у тому числі - з додатку «Дія».

У ЄС пообіцяли Україні допомогу через кібератаки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: