Всі докази вказують на це: у Мінцифри заявили, що за кібератакою на Україну стоїть РФ

Читать на русском
Наразі всі докази вказують, що за кібератакою на українські урядові сайти стоїть Росія. СБУ продовжує розслідування.
freepik.com

Наразі всі докази вказують, що за кібератакою на українські урядові сайти стоїть Росія. СБУ продовжує розслідування.

Про це повідомляє Міністерство цифрової трансформації.

У відомстві зазначають, що за інформацією Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки, наразі всі докази вказують на те, що за кібератакою стоїть Росія.

«Москва продовжує вести гібридну війну та активно нарощує сили в інформаційному та кіберпросторах», – йдеться в повідомленні.

Кібератака на держструктури України: що сталося та хто може стояти за нападомНа сайти держорганів України було скоєно кібератаку. Чи може бути до цього причетна Росія з огляду на те, що на Заході попереджали про такий розвиток подій.

Зауважують, що ціль Росії не лише залякати суспільство, а дестабілізувати ситуацію в Україні, зупинивши роботу державного сектору та підірвавши довіру до влади з боку українців.

«Цього вони можуть досягти, вкинувши в інфопростір фейки про вразливість критичної інформаційної інфраструктури та про «злив» персональних даних українців», – додають у відомстві.

Українців закликають не піддаватися паніці.

Нагадаємо, що в ніч 14 січня хакери атакували низку урядових сайтів, в тому числі МЗС, МОН, Міненерго, ДСНС, «Дію». На головній сторінці цих сайтів було розміщено повідомлення провокаційного характеру.

В РНБО відреагували на масову кібератаку на державні органи України і висунули звинувачення Росії. Крім цього, Служба безпеки України веде розслідування щодо причетності російських спецслужб до кібератаки.

Також повідомляли, що масштабна хакерська атака може бути справою рук хакерської групи, пов'язаної з розвідувальними службами Білорусі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: