СБУ розслідує причетність спецслужб РФ до кібератаки на сайти держструктур

Читать на русском
Контент на ресурсах не змінювався, а витоку персональних даних не було. Зараз переважна частина ресурсів вже працює у звичайному режимі.
Ілюстративне фотоPixels.com

Служба безпеки України веде розслідування щодо причетності російських спецслужб до кібератаки на низку сайтів українських державних структур.

Про це повідомляє пресцентр СБУ.

«Ми можемо з великою ймовірністю стверджувати, що серед інших мала місце так звана supply chain attack, тобто атака через ланцюжок поставок. Зловмисники зламали інфраструктуру комерційної компанії, яка мала доступ з правами адміністрування вебресурсів, постраждалих в результаті атаки» - сказано в повідомленні.

Хакерські атаки: які країни найчастіше зазнають нападів і чим це небезпечноЯкі країни найчастіше піддаються хакерським атакам, які галузі цікавлять кіберзлочинців і чим небезпечні їхні атаки – на відео.

В СБУ пояснили, що важливим завданням було встановити метод, яким реалізовували атаку, зібрати докази та скоріше відновити роботу ресурсів. На вихідних фахівці СБУ продовжать роботу по встановленню замовників кібератаки.

«Всі деталі події документуються в рамках раніше відкритого кримінального провадження СБУ. Зараз можна говорити, що є окремі ознаки причетності до інциденту хакерських груп, пов'язаних зі спецслужбами РФ» - йдеться в повідомленні.

У спецслужбі також запевнили, що контент на ресурсах не змінювався, а витоку персональних даних не було. Зараз переважна частина ресурсів вже працює у звичайному режимі.

Кібератака на держструктури України: що сталося та хто може стояти за нападомНа сайти держорганів України було скоєно кібератаку. Чи може бути до цього причетна Росія з огляду на те, що на Заході попереджали про такий розвиток подій.

Нагадаємо, в ніч 14 Січня хакери атакували низку урядових сайтів, в тому числі МЗС, МОН, Міненерго, ДСНС, «Дію». На головній сторінці цих сайтів було розміщено повідомлення провокаційного характеру.

У Держспецзв'язку і СБУ сьогодні вранці запевнили, що особисті дані українців викрадені не були, в тому числі - з додатку «Дія».

Пізніше з'ясувалися перші результати розслідування справи про масштабну кібератаку на державні сайти, яке проводили Держспецзв'язок, СБУ та Кіберпол.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: