Захист від кібератак: Україна та НАТО підпишуть нову угоду

Читать на русском
Хакерська атака в Україні У НАТО пообіцяли підтримати Україну. Буде підписано угоду про взаємне співробітництво у кіберпросторі.
nato.int

НАТО у відповідь на потужну атаку хакерів на українські держсайти підпише угоду з Україною про посилення співпраці в кіберпросторі.

Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг у п'ятницю, 14 січня. Його заява оприлюднена на сайті НАТО.

Кібератака на держструктури України: що сталося та хто може стояти за нападомНа сайти держорганів України було скоєно кібератаку. Чи може бути до цього причетна Росія з огляду на те, що на Заході попереджали про такий розвиток подій.

За його словами, вже за кілька днів НАТО та Україна підпишуть угоду про посилену співпрацю в кібернетичній сфері, яка включатиме доступ України до платформи НАТО з обміну інформацією про шкідливі програми та кібернетичні дії.

«Я рішуче засуджую кібернетичну атаку на уряд України. НАТО роками тісно співпрацювало з Україною для розвитку її кібернетичного захисту. Експерти НАТО з кіберзахисту у Брюсселі обмінювалися інформацією зі своїми українськими колегами щодо поточних ворожих кібернетичних дій. Експерти Альянсу на місці події також підтримують українську владу», – зазначив Столтенберг.

Він також додав, що НАТО продовжуватиме «потужну політичну та практичну підтримку України».

Нагадаємо, у ніч 14 січня хакери атакували низку урядових сайтів, зокрема МЗС, МОН, Міненерго, ДСНС, «Дію». На головній сторінці цих сайтів було розміщено повідомлення провокаційного характеру.

У Держспецзв'язку та СБУ сьогодні вранці запевнили, що особисті дані українців не були викрадені, у тому числі - з додатку «Дія».

У ЄС пообіцяли Україні допомогу через кібератаки.

А у НБУ заявили, що сайт Нацбанку атакували вже останні кілька днів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: