Порошенко «швидше за все» не планував свій закордонний візит заздалегідь – ДБР

Читать на русском
Сьогодні в ДБР заявили про те, що колишній президент України Петро Порошенко швидше за все, не планував свій закордонний візит заздалегідь.
З відкритих джерел

Сьогодні в ДБР заявили про те, що колишній президент України Петро Порошенко швидше за все, не планував свій закордонний візит заздалегідь.

Про це повідомила пресслужба відомства.

«Сьогодні, 6 січня, в ході судового засідання щодо розгляду клопотання ДБР про арешт майна Порошенка, його адвокат заявив про заздалегідь сформований план поїздки до країн ЄС. Водночас слідчі ДБР встановили, що Петро Порошенко замовив квитки на літак за кордон в день спроби вручення йому повістки про виклик до ДБР для проведення процесуальних дій», - йдеться в повідомленні.

Порошенку оголосили про підозру у «вугільній справі»: у яких ще провадженнях фігурує п'ятий президентПетру Порошенку оголосили про підозру у держзраді у справі про закупівлю вугілля. У яких ще провадженнях фігурує п'ятий президент.

У ДБР також заявили, що отримали від авіакомпанії інформацію, що квитки Порошенко придбав о 19:04 17 грудня - у той же день, коли слідчі ДБР намагалися вручити йому повістку.

«Тому заяви адвокатів про, нібито, заздалегідь заплановану поїздку не відповідають дійсності. Органи слідства чекають на повернення Порошенка для проведення відповідних слідчих дій», - наголосили в Держбюро розслідувань.

Сьогодні Печерський районний суд Києва наклав арешт на все майно колишнього президента України, нардепа Петра Порошенка.

Зазначимо, напередодні Порошенко заявив, що 17 січня повернеться до Києва, щоб з'явитися до суду та провести зустріч із генеральним прокурором.

Нагадаємо, Петру Порошенку 20 грудня 2021 року підписали підозру в державній зраді та сприянні діяльності терористичних організацій. За версією правоохоронців він може бути причетний до організації злочинної схеми постачання вугілля з окупованого Донбасу.

Служба безпеки України пояснила, що політика підозрюють у тому, що він розірвав контракти на постачання вугілля з ПАР та організував постачання з ОРДЛО.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: