У ДБР заперечують, що відкликали клопотання про запобіжний захід для експрезидента Порошенка

Читать на русском
У ДБР заперечують, що вказане рішення взагалі приймалося, і називають інформацію про це маніпулятивною
Петро Порошенкоslovoidilo.ua

У Державному бюро розслідувань спростували інформацію про те, що наприкінці грудня відкликали клопотання про запобіжний захід для колишнього президента України, народного депутата Петра Порошенка, згідно з яким його просили взяти під варту із заставою в мільярд гривень.

Про це говориться у повідомленні на сайті Державного бюро розслідувань.

Порошенку оголосили про підозру у «вугільній справі»: у яких ще провадженнях фігурує п'ятий президентПетру Порошенку оголосили про підозру у держзраді у справі про закупівлю вугілля. У яких ще провадженнях фігурує п'ятий президент.

«Оприлюднена сьогодні інформація про нібито відкликання з Печерського районного суду міста Києва 29 грудня 2021 року слідчим ДБР клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно п'ятого президента України не відповідає дійсності. З метою уникнення маніпуляцій і подальших інформаційних спекуляцій навколо даного кримінального провадження, повідомляємо, що вищевказана опублікована в ЗМІ інформація не відповідає дійсності, зазначені процесуальні рішення не приймалися» - йдеться в повідомленні ДБР.

4 січня низка ЗМІ повідомила, що ДБР нібито відкликало клопотання про запобіжний захід для ексглави держави Петра Порошенка. Запис про це є в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Нагадаємо, 20 грудня колишньому президенту Петру Порошенку повідомили про підозру у державній зраді та сприянні діяльності терористичних організацій. Також його повторно викликали на допит в ДБР, призначивши дату 23 грудня.

Пізніше Служба безпеки України на брифінгу пояснила, в чому справа. Колишнього президента підозрюють у тому, що він розірвав контракти на поставку вугілля з ПАР і організував поставки вугілля з ОРДЛО.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: