Суд зобов'язав закрити справу заступника голови Офісу президента Татарова

Читать на русском
Столичний райсуд розглянув і задовольнив скаргу адвоката підозрюваного на бездіяльність прокурора Офісу генерального прокурора щодо не розгляду клопотання.
Олег Татаровфото: censor.net.ua

Суд зобов'язав прокурора Офісу генерального прокурора закрити кримінальне провадження за підозрою заступника керівника Офісу президента Олега Татарова у пособництві в одержанні неправомірної вигоди.

Таке рішення 14 грудня ухвалила слідча суддя Шевченківського районного суду міста Києва Олена Чайка, повідомляє «Слово і діло».

Як вказується в рішенні, адвокат заступника директора Державного науково-дослідного експертно-криміналістичного центру Міністерства внутрішніх справ Костянтина Дубоноса подав скаргу на бездіяльність прокурора Офісу генпрокурора. Він вказував, що у справі закінчився строк досудового розслідування, а тому провадження підлягає закриттю на підставі пункту 10 частини 1 статті 284 Кримінального процесуального кодексу.

Справа заступника керівника ОПУ Татарова: хронологія подійЩо відбувається з розслідуванням щодо заступника голови Офісу президента Олега Татарова – на інфографіці.

Суд з'ясував, що адвокат Дубоноса 18 листопада 2021 року звернувся до прокурора ОГП з клопотанням про закриття справи, оскільки в ній закінчився строк розслідування. Однак прокурор так і не ухвалив рішення за клопотанням захисника підозрюваного. Суддя зазначив, що строки слідства у справі закінчився, а тому всі отриманні після цього докази можуть бути визнані недопустимими, тому що не була недотримана належна процедура проведення та завершення досудового розслідування. Тому суддя зобов'язав ОГП закрити справу.

«Скаргу адвоката Лисенка Володимира Анатолійовича, який діє в інтересах (Костянтина Дубогоса – ред.), на бездіяльність прокурора ОГП - задовольнити. Зобов'язати уповноваженого прокурора ОГП, який входить до групи прокурорів у кримінальному провадженні, вчинити процесуальну дію - ухвалити постанову про закриття кримінального провадження на підставі п. 10 ч. 1 ст. 284 КПК України», – йдеться в рішенні судді Чайки.

Як відомо, 2 грудня 2020 року ВАКС заарештував Дубоноса із альтернативою 1,05 млн грн застави. Втім до цього 1 грудня генеральна прокурорка Ірина Венедіктова замінила групу прокурорів у цій справі. Підставою стало нібито виняткова складність кримінального провадження, хоча КПК такої причини для зміни прокурорів не передбачає. Через це апеляційна палата ВАКС скасувала арешт Дубоноса, хоча за нього внесли заставу.

Нагадаємо, заступник генпрокурора Олексій Симоненко забрав у НАБУ справ Татарова і передав її до Служби безпеки України. Пізніше Шевченківський суд відмовив СБУ у продовженні слідства в цій справі, проте її досі не закрили.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: