Петиція Зеленському про звільнення Татарова зібрала 25 тисяч підписів

Читать на русском

Петиція президенту про звільнення заступника керівника ОПУ Олега Татарова зібрала понад 25 тисяч голосів.
Олег Татаров / Facebook

Петиція про звільнення заступника керівника Офісу президента України Олега Татарова зібрала необхідну кількість підписів для розгляду главою держави.

Про це повідомляється на сайті ОПУ.

Татаров повинен довести, що він не винен – ЗеленськийПрезидент України Володимир Зеленський вважає, що заступник глави Офісу президента Олег Татаров повинен йти і доводити своє непричетність до корупційних злочинів, які йому закидають.

Так, станом на 18 червня петицію «Негайно звільнити Олега Татарова - заступника голови Офісу президента» підписали 25 076 осіб. Це означає, що тепер на петицію має відповісти президент Володимир Зеленський.

Автор петиції - голова правління ЦПК Віталій Шабунін.

«Нагадуємо президенту України, що Олег Татаров отримав підозру від НАБУ за допомогу в розкраданні 81 млн грн на побудові житла нацгвардійцям. Щоб уникнути відповідальності, Олег Татаров організував низку незаконних рішень, використовуючи для цього свою посаду заступника голови офісу президента Зеленського. Наприклад, не лише добився незаконного рішення Печерського суду, а й організував його виконання підлеглими генпрокурорки Ірини Венедіктової. Відсутність з боку президента реакції на такі огидні дії Татарова дозволяють припустити, що Володимир Зеленський схвалює його дії», - заявив Шабунін в петиції.

У документі також наголошується, що «негайне звільнення Олега Татарова з посади голови Офісу президента покладе край цим припущенням».

Нагадаємо, у грудні минулого року НАБУ і САП оголосили Олегу Татарову про підозру у причетності до корупції. За даними антикорупційних органів, він, працюючи у будівельній компанії Укрбуд, міг бути причетний до надання хабара за недостовірний висновок судового експерта у справі про аферу з квартирами для військових Національної гвардії.

Пізніше Офіс генпрокурора передав справу, в якій фігурує Татарів, з НАБУ до СБУ. У березні в суді заявили, що генпрокурор не може повернути справу Татарова знову до НАБУ.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: