«Справа Татарова»: у ВАКС пояснили, чому скасували арешт експерта МВС

Читать на русском
В антикорупційному суді повідомили, що участь у судовому засіданні з обрання запобіжного заходу підозрюваному брав неуповноважений прокурор.
Костянтин Дубонос з адвокатом у суді

Вищий антикорупційний суд скасував взяття під варту заступника директора Державного науково-дослідного експертно-криміналістичного центру Міністерства внутрішніх справ (ДНДЕКЦ) Костянтина Дубоноса через участь у засіданні неуповноваженого прокурора.

Про це йдеться у мотивувальній частині рішення апеляційної палати ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

За словами головуючого судді Миколи Глотова, прокурор САП Олександра Іванющенко, який брав участь у засіданні з обрання запобіжного заходу Дубоносу, не був у групі прокурорів в цій справі і не мав повноважень представляти сторону обвинувачення.

Справа Микитася: хабар за експертизу і «підозрюваний» ТатаровОчільниця Офісу генпрокурора зірвала плани Національного бюро та САП з реалізації повідомлення про підозру ще одному фігуранту справи про хабар від екснардепа.

«Отже в порушення частини 3 статті 36 КПК у зв'язку з ч. 1 ст. 193 КПК судове засідання з розгляду клопотання детектива НАБУ про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відбулось за відсутності уповноваженого прокурора...Якщо судове засідання здійснено за відсутності прокурора, крім випадків, коли його участь не є обов'язковою, рішення у буду-якому разі підлягає скасуванню», – повідомив суддя.

Як відомо, 2 грудня ВАКС заарештував Дубоноса із альтернативою 1,05 млн грн застави. Втім до цього 1 грудня генеральна прокурорка Ірина Венедіктова замінила групу прокурорів у цій справі. Підставою стало нібито виняткова складність кримінального провадження, хоча КПК такої причини для зміни прокурорів не передбачає.

Нагадаємо, у цій справі повідомили про підозру колишньому народному депутату Максиму Микитасю та експерту установи при Міністерстві внутрішніх справ. Також стало відомо, що у цій справі фігурує заступник глави ОПУ Татаров.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: