Стала відома причина заміни прокурорів у «справі Татарова»

Читать на русском
Очільниця Офісу генпрокурора змінила групу прокурорів у справі хабара від екснардепа Максима Микитася на підставі, яка не передбачена КПК.

Генеральна прокурорка Ірина Венедіктова змінила групу прокурорів САП у справі надання неправомірної вигоди від колишнього народного депутата Максима Микитася, так званої «справи заступника глави Офісу президента Олега Татарова», у зв'язку з винятковою складністю провадження.

Про це під час оголошення рішення повідомив головуючий суддя апеляційної палати Вищого антикорупційного суду Микола Глотов, повідомляє «Слово і діло».

Справа Микитася: хабар за експертизу і «підозрюваний» ТатаровОчільниця Офісу генпрокурора зірвала плани Національного бюро та САП з реалізації повідомлення про підозру ще одному фігуранту справи про хабар від екснардепа.

«Разом з тим, із долучених захисником до апеляційної скарги, а також надані прокурорами САП Луговським і Жовницькою у судовому засіданні копії постанов генерального прокурора від 1 грудня 2020 року про заміну групи прокурорів у кримінальному провадженні вбачається, що у зв'язку із винятковою складністю провадження групу прокурорів у кримінальному провадженні було змінено. Зокрема, групу прокурорів було визначено у складі генпрокурора Венедіктової та прокурорів САП Грищука, Довганя, Жовницької та Луговського», – повідомив суддя Глотов.

Водночас, згідно частини 3 статті 37 Кримінального процесуального кодексу, прокурорів у справі можуть замінити «у виняткових випадках через неефективне здійснення прокурором нагляду за дотриманням законів під час проведення досудового розслідування». Інших підстав для зміни групи прокурорів КПК не передбачає.

Нагадаємо, Венедіктова змінила групу прокурорів у «справі Татарова». Раніше у цій справі повідомили про підозру Микитасю та експерту установи при Міністерстві внутрішніх справ. Також стало відомо, що у цій справі фігурує заступник глави ОПУ Татаров.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: