Справу Татарова передали з НАБУ до СБУ

Читать на русском
Офіс генерального прокурора передав провадження, в якому фігурує заступник голови Офісу президента України Олег Татаров, з Національного антикорупційного бюро до Служби безпеки України.
Фото з відкритих джерел.

Офіс генерального прокурора передав провадження, в якому фігурує заступник голови Офісу президента України Олег Татаров, з Національного антикорупційного бюро до Служби безпеки України.

Про це «Слово і діло» повідомила прессекретар САП Ольга Постолюк.

Справа Микитася: хабар за експертизу і «підозрюваний» ТатаровОчільниця Офісу генпрокурора зірвала плани Національного бюро та САП з реалізації повідомлення про підозру ще одному фігуранту справи про хабар від екснардепа.

Нагадаємо, сьогодні Вищий антикорупційний суд мав обрати Олегу Татарову запобіжний захід. Спеціалізована антикорупційна прокуратура просила взяти заступника голови Офісу президента під варту з альтернативою застави в 10 млн грн.

Напередодні Печерський райсуд столиці зобов’язав Офіс генерального прокурора прийняти таке рішення й передати справу з НАБУ до іншого правоохоронного органу.

Як писало «Слідству.Інфо» у НАБУ стверджують, їхні справи може розглядати виключно Вищий антикорупційний суд. Відтак, Печерський суд таких рішень ухвалювати не може.

За даними журналістів, це рішення судді Сергія Вовка було оскаржене в апеляційній та касаційній інстанціях. Верховний суд 23 грудня залишив рішення Печерського райсуду Києва в силі.

Раніше повідомлялося, що Татаров склав повноваження заступника голови Офісу президента на час слідства.

Минулого тижня йому оголосили підозру в причетності до корупції. За даними антикорупційних органів, він, працюючи в будівельній компанії Укрбуд, міг бути причетний до надання хабаря за недостовірний висновок судового експерта у справі про аферу з квартирами для військових Національної гвардії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: