Гарантії безпеки: Боррель запропонував ЄС підготувати власний «ультиматум» - NYT

Читать на русском
Європейський союз планує бути учасником переговорів між США та Росією щодо безпеки в Європі.
фото з відкритих джерел

Євросоюз планує бути учасником переговорів між США та Росією щодо безпеки в Європі. При цьому, голова європейської дипломатії Жозеп Боррель запропонував міністрам закордонних справ ЄС розробити власні «гарантії безпеки».

Про це повідомляє американське видання The New York Times, з посиланням на лист Борреля.

Згідно з інформацією видання, відповідного листа Боррель нещодавно надіслав міністрам закордонних справ ЄС, наполягаючи на тому, що головною метою має бути забезпечення участі Євросоюзу в переговорному процесі з Росією.

Перемовини з Росією «щодо гарантій безпеки»: що сторони готові обговорювати і чого чекати від зустрічейУ Женеві, Брюсселі та Відні відбудеться серія переговорів щодо безпекових вимог Росії. Що США, Росія та НАТО готові обговорювати і чого чекають від зустрічей – у матеріалі.

У цьому листі Боррель також зазначив, що виступає за окремі європейські пропозиції щодо безпеки та ініціював пряму розмову з міністром закордонних справ РФ Сергієм Лавровим.

Зазначається, що пропозицію Борреля підтримали не всі міністри закордонних справ, навіть попри те, що голова європейської дипломатії пообіцяв «повну узгодженість і координацію з НАТО» при формулюванні європейських пропозицій щодо «контролю над звичайними озброєннями та заходів зміцнення довіри та безпеки».

Нагадаємо, що у Держдепі США розповіли подробиці переговорів у Женеві між Сполученими Штатами та Росією, які відбулися 10 січня.

Також, у Києві почалася зустріч нормандських радників України, Німеччини та Франції.

Напередодні у Німеччині заявили про готовність до переговорів з Росією у будь-якому форматі.

Раніше ми повідомляли, що Блінкен і Боррель обговорили ситуацію навколо України перед переговорами з РФ.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: