Одних заяв недостатньо: Боррель визнав необхідність посилення заходів проти Росії

Читать на русском
Боррель в черговий раз зазначив, що готуватися потрібно до гіршого, не втрачаючи надії на краще. Євросоюз повинен робити більше, щоб збити агресію Росії
Жозеп БоррельEPA - European Pressphoto Agency

Загроза російського вторгнення в Україну залишається дуже високою. І одними заявами та словами неможливо збити Кремль з його шляху, тому Євросоюз повинен робити більше.

Про це заявив високий представник ЄС із зовнішньої політики Жозеп Боррель у своєму блозі.

Боррель в черговий раз зазначив, що готуватися потрібно до гіршого, не втрачаючи надії на краще. Росія хоче використати кризу, щоб демонтувати структуру європейської безпеки, тому потрібно перешкодити цьому сценарію.

Ескалація конфлікту: що буде замість повномасштабної агресії РосіїРосія вдруге у 2021 році брязкає зброєю біля кордонів України. Втім, чи справді все йде до повномасштабної агресії – аналізував політолог Олександр Радчук.

«Можуть розгортатися різні сценарії. Як я сказав в Європейському парламенті в Страсбурзі, ми повинні сподіватися на краще і готуватися до гіршого. Ми не можемо виключити бажання Росії використовувати цю кризу e якості важеля для досягнення заявленої мети щодо зміни структури безпеки в Європі. Тому так важливо, щоб лідери ЄС вирішили продовжити існуючі економічні санкції та попередили, що будь - які дії Росії проти України матимуть важкі наслідки» - написав він.

Нагадаємо, що 16 грудня у Європарламенті прийняли резолюцію щодо ситуації на кордонах України. У документі країни ЄС закликали підготуватися до введення суворих санкцій проти Росії в разі ескалації.

Того ж дня країни-члени Європейського союзу прийняли рішення продовжити економічні санкції проти Росії ще на шість місяців. Ці санкції діють проти РФ з 2014 року та ув'язуються світовою спільнотою з виконанням Москвою Мінських угод і деокупацією Криму.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: