У Держдепі США розповіли подробиці переговорів у Женеві

Читать на русском
Під час сьогоднішніх переговорів у Женеві чиновники США та Росії обговорили розміщення ракет та проведення військових навчань у Європі.
З відкритих джерел

Під час сьогоднішніх переговорів у Женеві чиновники США та Росії обговорили розміщення ракет та проведення військових навчань у Європі.

Про це повідомила заступник державного секретаря США Венді Шерман на брифінгу, написали американські журналісти Бенджамін Хол та Крістофер Міллер.

США відкриті для обговорення розміщення ракет у Європі, але на взаємних умовах. Також Вашингтон готовий переглянути масштаби військових навчань, які США та Росія проводять у Європі.

Перемовини з Росією «щодо гарантій безпеки»: що сторони готові обговорювати і чого чекати від зустрічейУ Женеві, Брюсселі та Відні відбудеться серія переговорів щодо безпекових вимог Росії. Що США, Росія та НАТО готові обговорювати і чого чекають від зустрічей – у матеріалі.

«США і Росія погодилися, що ядерну війну ніколи не виграти і не можна вести», - сказала Шерман.

Водночас, говорити про скорочення американської військової присутності в Європі американська сторона не планує.

«У нас не було дискусій щодо чисельності американських військ під час наших переговорів. Я не думаю, що це те, що перебуває на столі переговорів. Це не тема для переговорів», - наголосила вона.

Шерман також заявила, що сигналом до деескалації ситуації на кордоні України стане відведення російських військ на місця їхньої дислокації, пише РБК-Україна.

При цьому вона відповіла на заяву Росії про те, що російські війська перебувають біля кордонів України для проведення навчань.

«Як правило, ви не посилаєте 100 тисяч солдатів до кордону лише для того, щоб провести навчання», - додала Шерман.

Також Штати наголосили, що не дозволять іншими країнами закривати двері до НАТО.

«Ми нікому не дозволимо закрити політику відкритих дверей НАТО», - заявила Шерман.

Нагадаємо, сьогодні в Женеві завершилися перші переговори щодо «гарантій безпеки» між чиновниками США та Росії, які тривали майже вісім годин.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: