ЄС запропонував Казахстану допомогу у врегулюванні кризи

Читать на русском
Глава зовнішньополітичної служби Євросоюзу Жозеп Боррель заявив, що ЄС готовий допомогти Казахстану у врегулюванні кризи.
Reuters

Глава зовнішньополітичної служби Євросоюзу Жозеп Боррель заявив, що ЄС готовий допомогти Казахстану у врегулюванні кризи.

Про це повідомляє сайт Європейської служби.

Боррель закликав країни, які в рамках ОДКБ направили в Казахстан свій військовий контингент, поважати суверенітет цієї країни.

«Ми готові допомогти у мирному врегулюванні кризи. Зовнішня військова підтримка має поважати суверенітет та незалежність Казахстану, а також основні права всіх громадян», – сказано у заяві представника ЄС.

Протести у Казахстані: до чого може призвести введення військ РФ та БілорусіПротести у Казахстані тривають четвертий день. До чого може призвести введення військ РФ та Білорусі, читайте на «Слово і діло».

Боррель додав, що ЄС стурбований насильством, яке спалахнуло після мирних протестів у Казахстані та засуджують широкомасштабні акти насильства.

Нагадаємо, що в Казахстані з 2 січня тривають масові протести. Тоді в Мангістауській області почалися мітинги проти різкого підвищення цін на скраплений газ. Потім вони переросли в масові протести по всій країні.

По всьому Казахстану ввели червоний рівень терористичної загрози. Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв наказав стріляти на поразку.

7 січня в Алмати на тлі протестів від вогнепального поранення загинула дитина, ще один неповнолітній отримав вогнепальні поранення. Всього офіційні дані свідчать про мінімум 18 загиблих силовиків і 26 убитих демонстрантів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: