Блінкен і Боррель обговорили ситуацію навколо України перед переговорами з РФ

Читать на русском
Державний секретар США Ентоні Блінкен і верховний представник Євросоюзу у закордонних справах і політиці безпеки Жозеп Боррель обговорили нарощування військових сил Росії навколо України.
eeas.europa.eu

Державний секретар США Ентоні Блінкен і верховний представник Євросоюзу у закордонних справах і політиці безпеки Жозеп Боррель обговорили нарощування військових сил Росії навколо України.

Про це повідомила пресслужба Держдепу.

Високий представник ЄС поділився оцінкою ситуації за підсумками візиту до України, включаючи відвідування контактної лінії.

«Європейський Союз і США ще раз підтвердили підтримку суверенітету, незалежності та територіальної цілісності України, та наголосили на необхідності для Росії провести деескалацію та повністю імплементувати Мінські домовленості», – йдеться в повідомленні.

Міжнародна політика: основні загрози для України у 2022 роціРосія стане основним тізером в усіх геополітичних викликах 2022-го року, які стосуватимуться України. Основні загрози та виклики аналізував політолог Олександр Радчук.

Як зазначається, Блінкен та Боррель обговорили двосторонні та багатосторонні заходи, у відповідь на представлені Російською Федерацією пропозиції, що відображують російські погляди на організацію безпеки в Європі.

Нагадаємо, під час серії переговорів з Росією 10-13 січня США можуть запропонувати у якості теми для обговорення питання розміщення ракет в Європі, а також скорочення масштабів військових навчань.

Раніше американський телеканал NBC News з посиланням на власні джерела повідомив, що США поряд з узгодженням нового пакету військової допомоги Україні налаштовані на те, щоб знизити присутність російських і американських військ у Східній Європі, про що і говоритимуть з РФ на переговорах 10-13 січня.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: