Єрмак повідомив, що у Києві почалася зустріч нормандських радників

Читать на русском
Розпочалася зустріч нормандських радників. Україну в переговорах безпосередньо представляє керівник Офісу президента Андрій Єрмак.
Офіс президента України

Сьогодні ввечері, 10 січня, в українській столиці стартувала зустріч політичних радників України, Німеччини та Франції в рамках нормандського формату. Україну в переговорах безпосередньо представляє керівник Офісу президента Андрій Єрмак.

Про це Єрмак повідомив у Twitter.

Зазначається, що Францію на переговорах представляє дипломатичний радник президента Макрона Еммануель Бонн, а від Німеччини присутній радник канцлера Шольца з питань зовнішньої політики Єнс Пльотнер.

«Розпочали у Києві зустріч із радником канцлера Німеччини з питань зовнішньої політики та дипломатичним радником президента Франції. Впевнений, що це буде продуктивний діалог», - зазначив Єрмак.

Перемовини з Росією «щодо гарантій безпеки»: що сторони готові обговорювати і чого чекати від зустрічейУ Женеві, Брюсселі та Відні відбудеться серія переговорів щодо безпекових вимог Росії. Що США, Росія та НАТО готові обговорювати і чого чекають від зустрічей – у матеріалі.

Зазначимо, що Франція та Німеччина ініціюють чергову зустріч в нормандському форматі вже протягом кількох наступних тижнів, для пошуку шляхів врегулювання ситуації навколо України.

Нагадаємо, що у Держдепі США розповіли подробиці сьогоднішніх переговорів у Женеві між Сполученими Штатами та Росією.

Також, сьогодні, 10 січня, у Брюсселі відбулося засідання комісії НАТО-Україна.

Раніше ми писали про те, що глава Офісу президента України Андрій Єрмак 4 січня провів телефонну розмову з представниками європейських країн нормандського формату – Франції та Німеччини перед їхньою поїздкою до Москви.

Міжнародна політика: основні загрози для України у 2022 роціРосія стане основним тізером в усіх геополітичних викликах 2022-го року, які стосуватимуться України. Основні загрози та виклики аналізував політолог Олександр Радчук.

Напередодні у Німеччині заявили про готовність до переговорів з Росією у будь-якому форматі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: