Кулеба провів телефонну розмову з Боррелем - про що говорили політики

Читать на русском
Сторони погодилися з ключовим принципом, що рішення щодо української безпеки можуть прийматися лише за участю України.
© Flickr / European Parliament / Facebook / Dmytro Kuleba

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба обговорив телефоном із головою дипломатії Євросоюзу Жозепом Боррелем ситуацію з безпекою.

Про це український політик повідомив у Twitter.

«Провів телефонну розмову з головою дипломатії ЄС Жозепом Боррелем. Головна тема - ситуація безпеки. Ми обидва погодилися з ключовим принципом: рішення щодо безпеки України можуть прийматися лише за участю України, а рішення щодо безпеки Європи загалом - за участю ЄС», - написав Кулеба.

Ескалація конфлікту: що буде замість повномасштабної агресії РосіїРосія вдруге у 2021 році брязкає зброєю біля кордонів України. Втім, чи справді все йде до повномасштабної агресії – аналізував політолог Олександр Радчук.

При цьому, Боррель під час телефонних переговорів із Кулебою підтвердив тверду позицію ЄС з підтримки суверенітету та територіальної цілісності України на тлі нарощування РФ військових сил навколо кордонів України. Така інформація оприлюднена у четвер, 23 грудня, на сайті Європейської служби зовнішніх дій.

«23 грудня 2021 року Високий представник ЄС із закордонних справ Жозеп Боррель провів телефонну розмову з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою, для обговорення ситуації з безпеки у Східній Європі, що склалася з огляду на російське військове нарощування навколо України. Високий представник підтвердив тверду та сталу підтримку суверенітету, незалежності та територіальної цілісності України. Він наголосив, що будь-яка подальша військова агресія проти України матиме масивні наслідки та важку ціну», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що Боррель визнав необхідність посилення заходів проти Росії.

Раніше ми повідомляли, що 16 грудня у Європарламенті прийняли резолюцію щодо ситуації на кордонах України. У документі країни ЄС закликали підготуватися до введення суворих санкцій проти Росії в разі ескалації.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: