У Німеччині заявили про готовність до переговорів з Росією в будь-якому форматі

Читать на русском
Берлін вкрай стурбований ситуацією та докладатиме всіх зусиль для досягнення конструктивного діалогу з Росією
Ілюстративне фотоpicture-alliance

Німеччина готова вести з Росією переговори щодо ситуації в Україні в будь-якому форматі. Головне, щоб це призвело до результату.

Про це заявив офіційний представник уряду Німеччини Штеффен Гебештрайт, повідомляє Deutsche Welle.

«В принципі ми хочемо внести свій внесок у деескалацію і готові до будь-яких переговорів» - зазначив він.

Епоха ультиматумів: як нагнітається напруженість довкола УкраїниМіністр оборони Російської Федерації звинуватив Україну у спробах використати заборонену зброю.

Гебештрайт додав, що жодну можливість діалогу не варто перекривати. Проте Берлін все ж вважає за краще Нормандський формат - переговори по Донбасу за участю чотирьох сторін, Німеччини, Франції, України та Росії.

Як зазначається, міністр закордонних справ ФРН Анналена Бербок також закликала до переговорів з Росією щодо ескалації на українському кордоні та Донбасу. Вона підкреслила, що Берлін вкрай стурбований ситуацією і буде докладати всіх зусиль для досягнення конструктивного діалогу, навіть якщо Росія висуває пропозиції, які, з точки зору Німеччини, не можуть бути в основі переговорного процесу.

Тим часом Тристороння контактна група на засіданні 22 грудня змогла узгодити повернення до режиму припинення вогню на Донбасі. Українські війська готові дотримуватися режиму припинення вогню за умови, що це ж будуть робити проросійські бойовики.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: