«Гуманітарні бомбардування» або пряма атака: у США описали сценарії атаки РФ на Україну

Читать на русском
Росія може обрати тактику послідовного завдання ударів з повітря по критично важливих військових і цивільних інфраструктурних об'єктах України
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Американські аналітики вважають, що Росія може обрати два сценарії [прямої збройної агресії проти України. Перший з них найважчий - це повномасштабне збройне вторгнення. Але є і другий - так звані «гуманітарні бомбардування», тобто авіаційні та ракетні удари по об'єктах військової та цивільної інфраструктури.

Про це повідомляє видання Financial Times.

Дипломатія танків: чим запам'ятався для України 2021 рікЗагроза активізації воєнних дій з боку РФ залишиться реальною й у майбутньому 2022 році. Такий прогноз озвучив експерт.

Дослідниця з американської корпорації RAND Дара Массікот вважає, що Росія може обрати тактику послідовного завдання ударів з повітря по критично важливих інфраструктурних об'єктах Збройних сил України. Під удар потраплять і цивільні об'єкти. Атака буде вестися не тільки за допомогою авіаударів, а й із застосуванням балістичних ракет, і ЗСУ буде складно щось протиставити такій тактиці. Прикордонні райони обробить важка артилерія і реактивні далекобійні вогнемети. Все це в сумі створить для України досить складну ситуацію.

Аналітики також не виключили того, що РФ все-таки піде на повномасштабне вторгнення, проте вважають такий варіант малоймовірним через те, що в цьому випадку Росії знадобиться багато військ, які зазнають втрат через шалений опір ЗСУ.

Тим часом в Україні досить спокійно налаштовані. Так, секретар РНБО Олексій Данилов прямо заявив, що на сьогодні в РНБО не бачать на українському кордоні передумов до ескалації з боку Росії. Ситуація моніториться щодня.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: