Британія евакуює своїх військових з України, якщо Росія почне вторгнення – ЗМІ

Читать на русском
Велика частина британських сил розташована в Яворові. У разі війни звідти вони попрямують у бік польського кордону, як і група штабних офіцерів з Києва
Ілюстративне фотоGetty Images

Велика Британія планує негайну евакуацію всіх своїх військових з України в тому випадку, якщо Росія вирішить почати вторгнення на українські території.

Про це повідомляє британське видання Daily Express.

«Командувачі повинні провести повний огляд операції «Орбіталь», щоб гарантувати, що весь Британський персонал може бути безпечно виведений, якщо Москва накаже ввести війська» - сказано в повідомленні.

Ескалація конфлікту: що буде замість повномасштабної агресії РосіїРосія вдруге у 2021 році брязкає зброєю біля кордонів України. Втім, чи справді все йде до повномасштабної агресії – аналізував політолог Олександр Радчук.

Видання зазначає, що велика частина британських сил розташована в Яворові. У разі війни звідти вони попрямують у бік польського кордону, як і група штабних офіцерів з Києва. Що стосується британських моряків, то вони вже відбули до Британії - офіційно, для святкування Різдва.

Рішення про евакуацію прийматиме командир відділу спеціальних операцій генерал-лейтенант Чарльз Стрікленд на основі даних, які йому нададуть співробітники штаб-квартири в Нортвуді.

«Він буде уважно стежити, щоб оцінити вплив будь - якого вторгнення на здатність вивести свої війська - він не може дозволити їм опинитися там в пастці» - розповіло виданню Армійське джерело.

Нагадаємо, раніше міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що США, Канада і Велика Британія повинні негайно відправити своїх військових в Україні якомога ближче до кордону з Росією. Це допоможе стримувати Московську агресію і покаже Кремлю, що західні країни готові підтримувати Україну.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: