Агресія Росії: Данілов прокоментував ситуацію на кордоні перед Новим роком

Читать на русском
На сьогоднішній день у РНБО не бачать на українському кордоні передумов до ескалації з боку Росії, запевнив Олексій Данілов.
president.gov.ua

На сьогоднішній день у РНБО не вбачають на українському кордоні передумов до ескалації з боку Росії. Ситуація моніториться щоденно.

Про це 30 грудня заявив секретар РНБО Олексій Данілов на брифінгу у Києві за підсумками останнього цього року засідання відомства.

Можливе вторгнення РФ в Україну: як Захід готовий відповісти на російську агресіюЧим Україні зможуть допомогти США, країни-члени ЄС та інші союзники у разі повномасштабного вторгнення Росії.

«Те, що відбувається на кордоні, ми отримуємо у щоденному режимі. Ми на сьогоднішній день не бачимо великої небезпеки від того, що відбувається на наших кордонах. Я наголошую, якщо для частини західного суспільства було новиною, що у нас триває війна, що у нас є військова агресія з боку Російської Федерації, то для нас із лютого 2014 року ці речі, на жаль, повсякденні», - сказав він.

Данілов також прокоментував інформацію щодо нарощування кількості військової техніки біля кордонів України.

«Якщо говорити про стягування, про збільшення (техніки – ред.), на яких наполягають західні ЗМІ – то, повторюся, ми такого не бачимо. Так, є деяке збільшення кількості військових... Ми чітко відстежуємо ситуацію на кордоні, за 200 км від кордону, за 400 км. На сьогодні відкритих загроз з боку РФ ми не бачимо. Це сьогодні. Що буде завтра – завтра про це говоритимемо», - наголосив секретар РНБО.

За його словами, українці можуть «святкувати Новий рік спокійно».

Нагадаємо, раніше Данілов розповів про план України у разі вторгнення РФ.

Посол України у США заявляла, що для стримування агресії Росії є план А та Б.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: