Кулеба не вірить у те, що США та НАТО погодяться з вимогами Росії щодо «безпеки»

Читать на русском
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба не вірить у те, що США та НАТО погодяться з вимогами Росії щодо «безпеки».
Фото з відкритих джерел.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба не вірить у те, що США та НАТО погодяться з вимогами Росії щодо «безпеки».

«Я не вірю в те, що США чи НАТО погодяться з вимогою Росії зупинити розширення на схід або відкотяться із країн центральної Європи, як вимагає Росія. Там же не лише вимога, щоб НАТО не розширювалося, а також є вимога припинити військову присутність НАТО в країнах-членах НАТО. Я в це не вірю, тому що прийняти таку вимогу в будь-якій формі – це було б найбільшим приниженням США та НАТО в історії з моменту створення Альянсу», - розповів він в інтерв'ю РБК-Україна.

Можливе вторгнення РФ в Україну: як Захід готовий відповісти на російську агресіюЧим Україні зможуть допомогти США, країни-члени ЄС та інші союзники у разі повномасштабного вторгнення Росії.

Раніше у Міністерстві закордонних справ РФ зазначили, що на засідання Ради Росія-НАТО вони хочуть відправити високопосадовців.

Нагадаємо, 17 грудня Росія опублікувала проєкти договору про гарантії безпеки з ЄС і угоди про заходи забезпечення безпеки РФ і держав-членів НАТО. У них, зокрема, Москва просить не приймати Україну в Альянс. Також Кремль зажадав термінової відповіді на свої пропозиції та вибухнув на адресу НАТО погрозами.

20 грудня в Державному департаменті США заявили, що Сполучені Штати не збираються вести з Росією ніяких переговорів про безпеку в Європейському Союзі без участі самих країн-членів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: