Для стримування агресії Росії є план А та Б – Маркарова

Читать на русском
Україна із західними партнерами працює над стримуванням агресії Росії. Для цього є два плани.
Фото: ukrainian.voanews.com

Україна із західними партнерами працює над стримуванням агресії Росії. Для цього є два плани. Поки що у пріоритеті план А – дипломатичний.

Про це повідомила посол України в США Оксана Маркарова в інтерв'ю LB.ua, опублікованому 28 грудня.

Можливе вторгнення РФ в Україну: як Захід готовий відповісти на російську агресіюЧим Україні зможуть допомогти США, країни-члени ЄС та інші союзники у разі повномасштабного вторгнення Росії.

«Американська адміністрація проводить активну роботу щодо об'єднання трансатлантичної спільноти перед загрозою нової хвилі агресії Росії проти України», - сказала вона.

За словами посла, йдеться також про економічні обмежувачі та розвиток оборонних та економічних можливостей України, надання летальної зброї для оборони.

«Зараз ми всі: Україна, США, Захід – працюємо над варіантом А, дипломатичним стримуванням, щоб нам не довелося переходити до варіанту Б, до якого також активно готуються», - заявила Маркарова.

Крім того, вважає посол, для залучення США до переговорів щодо Донбасу простіше використати новий формат, «ніж стати частиною платформ, де вже діють певні механізми».

Вона зазначила, що Україна вітатиме будь-яке залучення США до переговорів.

«Нещодавно заступник держсекретаря Вікторія Нуланд сказала, що США готові брати участь у переговорах; Головний критерій – щоб їхня участь була ефективною. Зараз ми обговорюємо всі потенційні можливості – від багатосторонніх до тристоронніх переговорів», – підсумувала Маркарова.

Нагадаємо, глава МЗС України Дмитро Кулеба не вірить у те, що США та НАТО погодяться з вимогами Росії щодо «безпеки».

До цього ЄС попередив Росію про нові санкції у разі подальшої агресії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: