Розкрило, як консервну бляшанку: ЗСУ протестували російський «антиджавеліновий» захист танків

Читать на русском
На одному з полігонів ЗСУ в районі проведення ООС за наказом командувача Об'єднаних сил генерал-лейтенанта Олександра Павлюка пройшли випробувальні стрільби
Фото з місця подійВідкрите джерело

Збройні Сили України провели тестування російського так званого «ноу-хау» - протикумулятивного танкового захисту, спрямованого насамперед проти ураження танка ракетою американського ПТРК Javelin. Результати виявилися поганими для захисту російського зразка.

Про це повідомляє Ukrainian Military Pages.

Так званий «антиджавеліновий» захист російських танків являє собою протикумулятивні решітки, приварені над вежею - як відомо, ракети американського ПТРК вражають танки в дах вежі, як одне з найбільш вразливих місць. У ЗСУ перевірили, чи реально такий захист зуміє протистояти ракеті з Javelin.

Не вчіть жити – допоможіть матеріально: на чию військову допомогу може розраховувати УкраїнаУ списку охочих надати військову допомогу нашій країні навряд чи опиняться Франція та Німеччина.

На одному з полігонів ЗСУ в районі проведення ООС за наказом командувача Об'єднаних сил генерал-лейтенанта Олександра Павлюка пройшли випробувальні стрільби. За їх результатами з'ясувалося, що російська конструкція абсолютно марна - ракета з Javelin як і раніше пробиває захист і впевнено вражає танк туди, куди й повинна.

Нагадаємо, ще у вересні 2021 року стало відомо, що в Росії танки Т-72Б3 почали оснащувати протикумулятивним захистом верхньої півсфери. Передбачалося, що вона спрямована на протидію протитанковим ракетним комплексам Javelin, оскільки до версії Т-72Б3М оснащуються тільки танки, що дислокуються в Ростовській області та Криму.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: